2012. április 27., péntek

Napi Ige és gondolat


 Én megdicsőítettelek téged a földön azzal, hogy elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál, hogy elvégezzem. (János 17:4)

A teremtés hajnalán Isten úgy alkotta meg az embert, hogy feladatot adott neki: „Őrizd és műveld a földet!” Az ember tehát feladatot kapott Istenétől, hogy mindazokat az értékeket, amiket sikerül elérnie, azt próbálja megőrizni, s emellett továbbra is törekedjen arra, hogy újat hozzon létre munkája által, s kiművelje e világban azt, ami Ura dicsőítésére szolgál. Nemcsak a termőföld műveléséről van itt szó, hanem mindenféle dologról, ami kultúránkat alkotja.

Isten munkára irányuló parancsa kiterjed életünk valamennyi területére. Ez képezi hivatásunk alapját. Mert az Úr dicsőségére végzett munka is istentisztelet. Azzal is Istent dicsőítjük, ha feladatainkban helyt állunk és azokban nap, mint nap szorgalmasan forgolódunk. Ismerjük Mózes imádságát mindezekre nézve: „Kezeink munkáját tedd maradandóvá!” Ugyanis a munkálkodó ember legfontosabb igénye és elvárása, hogy munkája megmaradjon és teremjen új folytatást mások gyarapítására és Istene dicsőítésére. (Berencsi Balázs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése