2011. október 26., szerda

Franz Lippi: Hogyan szóljunk hatalommal



Illés az Úr jelenlétében állt és ő óriási hatalommal szólt. Megmondta, hogy addig ne legyen eső, amíg ő nem mondja. Isten arra hívott el, hogy az Ő szócsöve legyünk, ha az Úr jelenlétében állunk. Illés tudta, hogy az Úr mikor szól és mikor nem. Az Úr hangja lehet halk és szelíd hang, de van, amikor olyan, mint egy földrengés. Illés tudta melyik hang az Istené, ne csak a halk és szelíd hangra figyeljetek.

Illésnél egy konkrét hely volt ahol Istennel találkozott, ez a belső szoba, ami Illésnél a barlang volt. Semmi nem helyettesíti ezt, amikor a mennyei Atya közösségben van veled. Legyen mindig olyan pillanat, amikor az Atya négyszemközt akar lenni veled, mert bizonyos dolgot csak neked akar személyesen odaadni.

Ez az aktív Istenkeresés nem arra való, hogy valamit akarsz kapni az Úrtól, hanem ahogy a családban van mindennapi élet és van bensőséges kapcsolat egymással. Amikor az Úrral csak azért vagy, hogy a cél egy kapcsolatépítés legyen! Ez a minőségi idő, a belső szobában eltöltött idő.

Az Úr behív minket az Ő jelenlétébe, de ehhez kell egy kis előkészület,hogy élvezzük ezt a minőségi időt. Ebben a belső szobában elsősorban nem te beszélsz,hanem sokkal inkább vételre vagy beállva. Veszed Isten szeretetét,veszed a hangját. A belső kamrában szerzett tapasztalatok mindig másmilyenek. Az Atya megosztja veled a szivét másokkal kapcsolatban,helyzetekkel és elképeztő dolgokat értünk meg ezekben a pillanatokban. Isten az életét,hitét és a szivét a belső kamrában osztja meg veled. És bármikor árad belőle az élet, sok dolog történik a belső szobában. Illés is ezt tette,aztán elment és szólt a királynak. Itt tanulod meg megismerni a hangját,megismerni az érintését.

Felkészülés: Isten akar veled kommunikálni,mert a te Apukád szeret téged. Isten gyermekei sokszor túl elfoglaltak a belső csendeséghez. De nem lehettek túl elfoglaltak ahhoz,hogy az Atyával minőségi életet,minőségi időt töltsetek; mert különben nem lehet mély kapcsolat köztetek. Ha csak a szükségekről beszélgettek állandóan az nem minőségi idő. A belső szobának annak életmódnak kell lennie. A ránk ragadó nyomások,szorongások, problémák amiket meg kell oldani; nos ezeket a gondolatokat,érzéseket, zavarokat le kell tennünk. Ilyenkor ki kell lépni a hétköznapi életből.

Ez olyan,mikor az apa és a fia elmegy vitorlázni, minőségi időt töltenek el egymással, kapcsolatot építenek és kilépnek a hétköznapi életből.

A minőségi idő kezdete előtt minden szomorúságot,minden kérést, problémát tegyetek le Isten lába elé.Szedd ki a fejedből,tedd a kereszt lábához és tedd őket oda le, mert „ Ő hordozta őket.”

Isten azt mondja, hogy a te problémád az én problémám is. Minden dolog amitől fejfájásod van add át Istennek és kérd Őt,hogy a Szent szellem áradjon beleminden helyzetedbe. Ha a gondolataid össze-vissza cikáznak akkor nem veszed észre az Úr érintését. A belső kamra élménye olyan,mint a teljes szélcsendben egy hegyi tó. Az elmédet érintse meg az Úr és adjon rá békességet. Ha ebbe a tóba bele dobok egy kavicsot,akkor azonnal látod a gyűrűket,de zavaros szeles időben alig veszed észre.

Ha így kavarognak a gondolataid, akkor Isten alig tudja bele tenni az Ő gondolatait. A tudatod és a lelkiismereted azt megeleveníti a Szent Szellem. A bűn az terheli a lelkiismeretet, a bűn = a cél elvesztése. Önállóság= mikor Isten akar valamit tenni, de mi másfele megyünk. Kell hogy kövessük az Ő vezetését. A bűn az amikor te azt csinálod amit te akarsz. A tudatod amit megelevenített a Szent Szellem,érzékennyé teszi. A bűn és a gondolatok akadályozzák a belső szoba minőségi kapcsolatát legjobban. Ez a két recept a növekedéshez.

A bűn és a gondolatok foglyul ejtése és akkor hallod Isten hangját.
Minden kis engedetlenséget érzékel a lelkiismereted,hívd a Szent Szellemet és hol téveztetted el, minden nap mutat valamit. Meghívjuk a Szent Szellem Istent,hogy mutassa meg nekünk,aztán magunkra kell vennünk a teljes felelősséget.Vállald a teljes felelősséget.
Mondd ki: tévedtem Uram! Mert neked ugyanazt kell mondanod a bűnről, amit Ő mond. A Szent Szellem segít ebben és egy harag fog támadni benned a bűnnel szemben. „ Megtisztítlak titeket minden hamisságtól. „ 1. Az elme békessége + 2. Tiszta lelkiismeret = így kell bemenni a belső szobába.

Mostmár bátran beléphetünk a Szentek Szentjébe; és a belső szobánkba; mostmár bizakodással és biztonsággal mehetsz az Atyához. A belső kamrában ne a beszélőkéteket használjátok,hanem a fületeket, szemeteket nyissátok ki és Ő meglátogat titeket. Ha pedig kaptok valamit, az elkezd terjedni és egyre jobban betölt. Amikor elkezd magyarázni akkor vedd, ne magyarázkodj; maradj nyudton; hadd folyjon és terjedjen és táguljon,amíg egészen be nem tölt és túl nem csordul.
2.rész
Amit itt a belső szobába kaptok az először csak nektek szól,de végül megengedi Isten hogy osszátok meg másokkal is. Néha az Úr azt mondja: ” ne oszd meg!”

Ez az a hely ahol az Atya kiképez titeket a hatalommal való szólásra. Érzékennyé kell válnunk a Szent Szellemre. De legyen olyan gyülekezetünk ahol a legtöbb ember a belső szoba embere, mert ez hozza a megsokszorozódást. Szükségünk van szellemi Atyákra akik már átmentek áttöréseken,hogy tanítson minket. Ahhoz,hogy a dolgok megváltozzanak a szellemi tekintély szintjén egyre magasabbra kell jutnunk. Mindig tanulunk, a hatalom témájában különböző szinten vagyunk; el kell jutnunk oda ahol Jézus volt.

Témánk: A hatalommal való szólás = szóbeli kihírdetés,kinyilvánítás
Erre fel kell készülnünk a belső kamránkban. Mert az Úr Jézus nem imádkozott a betegekért,hanem parancsolt: „ állj fel!” „Nyújtsd ki a kezedet!” „ Vedd az ágyad és járj!” Ilyenkor mindig az Atya szólt általa a földi világra. Csak akkor tudunk hatalommal szólni,ha a belső kamra emberei vagyunk. Ha kimondassz egy szót, az csak egy szó; de ha az Atya jóváhagyása mögötte van akkor ereje van.

Ez volt a különbség az írástudók és Jézus szavai között. Az Atya az írástudókat nem támogatta értékkel,kenettel,hanem Jézus szavait támogatta,volt mögötte erő. Nem a saját szavait mondta,hanem az Atya szavait. Mind a kettő szó,de az egyiknek van értéke és súlya. Meg kell tanulnunk azt tenni amit Jézus tett. Az Atyával lenni a belső kamrában,és elvenni Tőle azokat a szavakat amelyeket itt a földön ki kell hírdetnünk.

Milyen területekre szól a hatalommal való szólás? Ez olyan mint egy lépcsőn felfelé menni ,én 12 lépcsőfokot fogok bemutatni.
1. Szólni démonokhoz,akik megtámadnak vagy gyötörnek embereket. - A démonok megszólítása, távozásra szólítani őket és elmennek a Jézus Nevében. Ez a legkönnyebb szint.
2. Betegségekhez szólunk, - ez már nehezebb.
3. Démoni eredetű környezeti hatásokat,pusztító viharokat,erőket szólítunk meg.
4. Démoni hegyeknek szólunk,erősségekhez szólunk.
5. Fákhoz szólni – ez a fügefa a holt vallás jelképe.
6. Amikor szólunk a pokol kapuihoz.
7. Királyoknak,kormányoknak szólunk,akiknek politikai hatalmuk van.
8. Bíráknak szólunk; akiknek igazságszolgáltatási,kormányzási hatalmuk van.
9. Vallási vezetőkhöz szólunk,akiknek vallási hatalmuk van.
10. Isten népéhez szólunk,a kiválasztott néphez.
11. Nemzeteket szólítunk meg.

A zárt nemzetekben működő démoni erők megszólítása.
Isten nagykövetségre hívott el, hogy szóljunk ezekhez a különböző szintekhez. Mindegyikhez vannak bizonyos körülmények; az igaz élet egyre magasabb szintjét követeli,mindegyik veszélyesebb az előzőnél. Nem elég csupán imádkozni ezekért,jó dolog de nem elég. Mindegyik szinten találkozunk nehézséggel és kudarcokkal. Egy fontos dolog: Ami meghaladja a tekintélyed szintjét az veszélyes!

Veszélyes az anyamedvével küzdeni,miközben a bocsokat sem tudjuk legyőzni! Legyünk tárgyilagosak a saját helyzetünkkel kapcsolatban. Minden azon múlik milyen az elhívásod és az Atyával való kapcsolatod. Isten néha elhív szószólókat.

Démoni hegy: egy megtörtént eseményt említ egy Szlovéniai hegyről,amely egyben egy háromfejű démon is. Maga mellé vett első vonalas közbenjárókat,másodvonalas közbenjárókat és elmozdították ezt a fejedelemséget. Isten pedig adott egy jelet,hogy ez valóban elment. Ez a jel egy földrengés volt még azon az éjszakán,mely a hegy közepén levő epicentrumból eredt.

Néha az ember politikai szinten is szólhat. Értenünk kell a hatalmunkat,nekünk átruházott hatalmunk van; nem belőlünk ered,nem tőlünk van, Jézus által kaptuk.

Isten tekintélyéről van szó, Ő minden hatalmunk forrása. Ez a hatalom attól függ,hogy milyen kapcsolatban vagyunk az Atyával. Isten önmagából kiveszi a pásztori,prófétai ajándékot és rád ruházza; embereknek odaadja. Mert csak egy igazi pásztor van,csak egy próféta van,csak egy apostol van és ez Jézus Krisztus. Ez a hatalom Jézustól függ. A próféta szólása olyan,mint egy nagyköveté. De mindenki nagykövet; csak akkor van hatalma ha a kiküldő ország ad neki és csak arra van hatalma amire felhatalmazták. Ha az üzenet hiteles akkor van mögötte egy erő.

Ha az Atyától küldött nagykövetként mész és szólsz akkor támogat téged a menny ereje.

Az ördög úgy érezte muszály neki kipróbálnia Jóbot. Isten megengedte sátánnak,hogy megpróbálja. Az igaz Jób átment minden megpróbáltatáson,aztán Isten megváltoztatta Jób sorsát. Onnantól kezdve elkezd minden másképp működni;sokkal áldottab lesz,mint volt. Ez olyan volt,mint egy mennyei ítélet; amely azt mondja: ördög számodra vége a játszmának,vesztettél. Nem elég csak imádkozni; meg kell tanulni úgy szólni és cselekedni, ahogy Isten utaít bennünket.

Lukács 18:1-8 ( A hamis bíró története ) Itt a mennyei bíróság egy jelképét látjuk. Van itt egy özvegy akinek van egy jogos öröksége. Az özvegyasszonyok akkor a társadalom legalján álltak,nem volt jogi képviselőja az özvegyasszonynak. De elkezdte bombázni a hamis bíróságot a követelésével. Jogos volt az örökség,mégsem kapta meg.

Az Úr bosszút áll értünk az ellenségeinken,de ne csüggedjünk el.
Meg kell tanulnunk az özvegyasszony állhatatosságát,nem elengedve a dolgot. De a bíró:csak Isten mondhatja ki azt, hogy „neked adom”. A szellemi harcban ezt jogi harcnak,jogi csatának hívjuk.
De először mindig a jogi csatát kell megnyerned,mielőtt hatalmad lenne valamire. ( Imádkozunk, böjtölünk,megalázzuk magunkat,- ez a szellemi harc a jogi csatáért. )

Amikor valahol eredménytelen a szolgálat,ott nem történt meg a jogi csata; a mennyei bíróság nem adta oda a hatalmat,még nem lett kivíva. Amíg a bíróságon zajlik a per addig nem veheted bírtokba az örökséged. Ezt a jogi csatát végig kell harcolni,még akkor is ha jogosan az övé,akkor is végig kell csinálni,mert ha feladja akkor elveszti az örökségét. Az ördög valüban vitatja örökségünk néhány részét,de a hiteddel,kitartásoddal,böjttel meg fogod nyerni a pert. A menyből megérkezik a jel arra,hogy törvényesen teszel valamit. Ezután már felszabadul Isten végrehajtó ereje és mienk az örökség természetfeletti támogatással. Mostmár velünk harcolnak a mennyei seregek is.

Ebben a jogi csatában Isten megmutatja az identitásunkat is,megmutatja az Ő hatalmát és erejét. Ha Istentől nem kapod meg a végzést és úgy akarsz szolgálni; ideje korán kimész az kudarcos lesz. Még akkor is ha hited van,kijelentésed is, de ha nincs itt a végzés kairosza – nem lehetsz győztes!

Kulcsfontosságú ez,ha túl korán és csak feltételezések alapján indulunk el – nem jutunk el sehová.

Nyerjétek meg a jogi csatát!
Lehet hogy valaki már megnyerte a városodért a jogi csatát és most kell valaki aki belép a győzelembe,akin keresztül kirobban az ébredés. Kutasd ki, hogy az Úr mit cselekedett a területeden. Tiszteld az imádkozókat, lehet hogy ott van a kezükben a végzés,de nem tudnak mit kezdeni vele. Voltak emberek akik már vetettek a térségetekben; akik már előkészítették a talajt, hogy te most színre léphess. Tisztelni kell őket azokban a dolgokban,de nem állunk meg ott ahol ők megálltak.

Márk 11:22
Jézus így válaszolt nekik:” Higgyetek Istenben!”
Hit nélkül nem lehet hatalommal szólni – eza hit nem egy választási lehetőség,hanem parancs. Isten a legnagyobb hivő kell, hogy az Ő hite átültetődjön belénk. A bensőséges kapcsolatban átjön belénk az,ami Őbenne van, Isten hitét ragadjuk meg.

És hogyan működik a hit? A következő versben már be is mutatja Isten hogyan szól hittel. Szól a hegyhez és hatalommal. Ha te megnyered a mennyei bíróságon az ügyedet,akkor te tudod, hogy meg fog történni – kétség nélkül tudod, hiszed; mert Isten szemével látod a dolgokat.

Ha meglátod szellemben hogy ott van, akkor azt a létre szólhatod. Nem imádkozol, hanem mondod a hegynek. Ha megragadtad a mennyei bíróságon a végzést, akkor kimondhatod, megragadhatod és hatalommal áthívhatod a láthatatlanból a láthatóba. Hidd, hogy elérkezik a menny ezen oldalára. A földön azért szabadul fel,mert a levegőégbe már szabad. Fennt a menybe megnyerjük az ügyet és létrehozzuk azt itt a földön. Halleluja!

3.rész
A belső szoba az kulcsfontosságú. Amíg ez ki nem alakul,addig nincs semmi alapja az embernek, hogy hatalommal szóljon. Ha Isten nagykövetsége nem ad felhatalmazást és erőt, akkor igazából nem sokra megyünk. Amikor az elme mást mond mint a szellem ott mindig konfliktus van. A kereszt erejét alkalmazni kell az elménkben. Ha jön feléd egy tornádó, kire és mire hallgatsz? Az elméd azt mondja:fuss! A szellemed azt mondja: parancsolj! Ami az elméd számára ostobaságnak tűnik az a szellemednek radikális engedelmesség, simán cak engedelmeskedj az Úrnak.

Amikor az Úr hangja szól akkor kikapcsolom az elmémet és megteszem amit mond. De az elménk sokszor képtelenségnek tartja amit az Úr mond. A Szent Szellemnek ezen az iskoláján végig kell mennünk ahhoz, hogy hatalommal tudjunk szólni. Jézus is tett olyan dolgokat amik a mi értelmünk számára érthetetlen. De Jézus az Atyától függött. Magyarországon itt van a függetlenség, önállóság szelleme, ami téves nézeteket eredményez és akadályozza az Atyától való teljes függőséget, mert ez adja meg a hatalmat. Le kell rontanunk a függetlenséget, mert tönkre teszi az egységben való imádkozást is. Meg kell nyernünk a csatát az elménkben. A függetlenség úgy működik, hogy én döntöm el, hogy valami jö vagy rossz. Meghallgatok egy tanítást és én eldöntöm, hogy elfogadom vagy nem.De azt az Ige fényében a Szent Szellem által ítélem meg. Az elmétekkel akarjátok megítélni a Szellem dolgait?! Nem az értelmeddel akarja Isten megértetni a szellem dolgait, és nem a szemeddel, a füleddel!

Csak azért mert Isten egyszer valamit egyfajta képpen megcsinált az nem azt jelenti, hogy legközelebb is úgy fogja azt csinálni. Mindig Isten élő hangja alapján cselekedjünk. Ez a Szent Szellemmel való teljes együttműködés, a függőség. A hit, hatalom és engedelmesség az szoros kapcsolatban van egymással.A hatalom az az engedelmesség által érkezik az életünkben; ha engedetlen vagy akkor korlátozod a hatalmat. Amikor engedelmskedsz akkor árad az erő és a kenet. „ Agyam fogd be a szád!” Amikor hatalmat tudsz venni az elméd fölött,akkor az elméd már a szellem tudja uralni és fölül kerekedik.Isten kreatív és minden esetben másképp cselekszik. Nagy árat kell kifizetni, mert fel kell adnunk azt a gondolkodást, hogy jogom van a saját véleményemhez; szabadságunkat, függetlenségünket fel kell adnunk. Nem az a kérdés, hogy ne gondolkodjunk, hanem az hogy ki irányítja a gondolatainkat.

János 20:21
„ Békesség nektek! Ahogyan engem küldött az Atya én is elküldelek titeket, „

Még van egy dolog amivel el kell bánnunk, mielőtt hatalommal szólhatunk. Békesség nektek! – a békesség az egy teljesen természetfeletti dolog. Át kell tudnunk adni minden szorongást, zavart a gondolatainkban is ahhoz, hogy a békességet átvegyük Tőle. Az Istenben levő békesség jön beléd, mindig van még több belőle.Én Őbenne vagyok, Ő énbennem van, így mindenre képesek vagyunk!

Filippi 4:13
„ Mindenre van erőm a Krisztusban! „
Isteni erővel tudok mozdulni, de nem nekem van Isteni erőm. Mindent megtudok tenni, de csak Krisztuson keresztül. Át kell élnünk a felházat ehhez. Túl azon, hogy a belső emberei vagyunk; erő nélkül testületileg felmegyünk a felházba és erővel jövünk onnan ki. Előtte megkötözte őket a hitetlenség, utána pedig bátrak voltak.

Ap.csel 1:8 „ Vesztek erőt, minekutánna a SzentSzellem eljön tihozzátok….”
Hatalom szintjei:
1.- 2 szint: Lukács 10:1,2,17
Amikor a kis „közkatonákkal” a kis démonokkal bánunk el.Ez volt az első parancs és kiküldés,amikor Jézus hatalmat adott a 70 tanítványnak. Jézus előtte megmutatta,hogyan kell ezt csinálni.
Itt még a tanítványok nem a saját kenetüket használták, hanem Jézusét. Ezeknek a tanítványoknak a nevét már a menyben ismerték; már hatalmuk volt a démonok fölött. De az ördögök is ismerték a nevüket,nem úgy mint Skéva fiait. A démonok nem a szavakra figyelnek, hanem a kenetre mozdulnak.

„ Én az Úr Jézus Nevében jövök, te pedig mész!” A démonok tudják azt ha kezdők vagyunk, tudják,felismerik azt ha bizonytalanok vagyunk.

Nagyon sok betegség mögött szellemi erő van, ezért a démonok és a betegség kiűzése között nem sok különbség van.
4.rész
Az Úr hangjától kell függnünk ahhoz,hogy tudjuk mit kell szólnunk a betegséghez. „Láz! Menj,ki vagy rúgva!” Isten azt mondja,ha úgy használjátok ezeket ahogy én mondom,akkor többet adok belőle.
Meg kell szabadulnunk a hitetlenségtől és az emberektől való félelemtől. Rúgj bele a hitetlenségbe és imádkozz az emberekért. A feltámadott Jézus Krisztus bennetek lakik.

„ Én adok gyógyulást abból a készletből amit Jézus a feltámadásakor megszerzett, mert Ő bennem van! ”

A hit ha nem használod gyengülni fog; mindig használnunk kell azt amink van. Legnagyobb ellenség az emberektől,kudarctól való félelem. De:
1. Belső kamra
2. Az Atya magabiztosságával töltekezz be
3. Add át
Az antiókhiai hivőket kis Krisztusoknak hívták a város lakói = keresztények
3.szint: Máté 8:26 „ Megdorgálta a szeleket és a tengert”
Ez egy démonikus vihar. A tanítványok láttak nagy dolgokat,mégis tele voltak félelemmel és hitetlenséggel. „ Álllj le most! „
Illés is hatalmat kapott a természeti erők felett. Szólt és nem lett eső, szólt és lett eső! Nem csak beszélgetni kell az időről és kritizálni. Ha az Úr munkáját akadályozza akkor szóljatok!
Az Illési kenet az időjárás megváltoztatására is vonatkozik és érvényes.
4.szint: Máté 17:14-21 holdkóros meggyógyítása, - a tanítványok kudarca.
Ezt a démoni erőt Jézus a heggyel teszi egyenlővé. Ez nem közkatona démon,hanem démoni hegy.

Gyülekezetalapításnál amikor elindul a növekedés, egyszer csak minden leáll. Mi történt? Már néhányan megszabadultak; de ezek a közkatona démonok panaszkodtak a fejedelemségnek és ez ráült a gyülekezetre. Belépett a képbe egy démoni hegy. Fel kell növekedni arra a szintre amikor ima és böjttel eltávolítjuk ezt a démoni hegyet. Amikor Isten munkája elindul ez mindig megtörténik,de ha megharcoljátok akkor szint növekedés jön létre.

Elmozdítható a démoni hegy, de igazából elpusztítani nem lehet; csak erőtlenné kell tenni. Ilyenkor sokszor kell egy nagyobb hatalmú szolgáló aki erősebb és segít. Hívjatok apostoli tekintélyt, aki már áttörte magát ilyen akadályon. Lehet hogy egy hegy ül rajtatok, ti meg itt ültök alatta.
5.szint: Jézus bemutatta hogy kell elátkozni egy fügefát, hogy az azonnal elhaljon. A fügefa egy nemzetnek a vallásos életét jelenti, de Isten a gyümölcsöket keresi. Vallásos életmódot,cselekedeteket jelent a fügefa. Nemzeteink ebben az állapotban vannak, nem teremnek semmi gyümölcsöt. Meg kell tanulnunk az Isten által elrendelt időben szólni ezekhez a fügefákhoz, hogy száradjanak el, mert sok nedvességet elszív. Vagy átültetni kell vagy megátkozni. A római-katolikus fügefa mellett semmi más nem fog felnőni. Meg kell átkozni, hogy elszáradjon, hogy új fákat lehessen oda elültetni.
Jézus feltámadása után már Jeruzsálem városa másképp reagált az evangéliumra,mert el lett távolítva a vallásos fügefa. Az ilyen fügefa elszív az emberektől időt, pénzt,áldást és nem lehet az újat plántálni addig. De eljön az idő amikor az Úr már azon a területen is gyümölcsöt akar látni. Eljön az Istentől meghatározott idő,hogy megátkozzuk a városunkban a vallásos fügefát,mert túl régen állnak az Isten útjában.

6.szint: Megszólítani a pokol kapuit. Démoni erősségek lerombolása. Megkötözni az erős embert és kifosztani. Bizonyos helyeken úgy ülnek démoni erők,mint egy erős ember és azt mondják,hogy: „ én már régen itt ülök, ezért jogom van itt ülni.”
De mi oda megyünk tekintéllyel és hatalommal. Miért? Ki az erősebb? A feltámadott Jézus Krisztus, aki megnyilvánul rajtad keresztül, megnyilvánítja a hatalmát rajtatok keresztül.
Az Ég királynőjének az Ézsaiás 47. részét hírdetjük ki; a palotájában, a törzshelyén ezt az Igét hírdetjük ki; birkózni kell ezzel a fejedelemséggel sokszor.

Efézus 6:12 „ Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.”
Meg kell tanulni végig menni az első 5 részen ahhoz, hogy a 6.részben győztesek legyünk. Az Efézusi levél hatalmi sorrendben íródott.
Tanuljunk meg az Úrral ülni; igazságban járni,aztán harcolni.

5 .rész
Az ima kommandónak nagy jelentősége van; előkészíti a talajt. A szellemi robbanóanyagokkal alátámasztja a területet és kell egy apostoli tekintély aki meggyújtja a kanócot.területi fejedelemségeknél ez fontos, nem mehetsz egyedül. Minden nemzetben vannak olyan városok,akik démoni erősségeknek adnak otthont. Minden démon úgy megy egy helyre, hogy megadják neki a jogalapot. Az embernek joga van visszautasítani azt; ilyen szellemi erők csak meghívásra jöhetnek, vagy ha engedelmeskednek neki az emberek. Egy szellem teljesen erőtlen és hatástalan addig amíg nem találja meg a helyét. Csak ha valahol ajtót nyitnak neki akkor tud kárt okozni. Ilyen erősségek úgy jöhetnek létre, hogy az adott démon talál néhány embert; megnyílvánul nekik,ráveszi őket, hogy imádják őt, áldozatot mutassanak be neki és engedelmeskedjenek neki. Ez egy szellemi törvény, mind a pozitív mind a negatív szellem világban. Igy jön létre egy oltár. Ha nincs emberi csatorna,akik leborulnak előtte akkor addig nem túl sok erő tud működni. Az az isten akit imádtok az meg fog nyílvánulni a számotokra – és ez egy szellemi törvény, működik. Ez az alapelv működik a pozitív szellemvilágban is, az istennel való kapcsolatban is. Csak a bennünk levő Isteni Szellem sokkal erősebb,mint a másik oldal. Isten gyermekeinek azonban sokkal tisztábbnak kell lennie, és sokkal engedelmesebbnek.

Néhány buddhista szerzetesben rettenetes démoni erők vannak.
Ha olyan keresztény vagy, aki alig hogy él, akkor problémád lesz, ha elkezdessz harcolni az ilyen szintű fejedelemségekkel. Bennünk a feltámadott Jézus Szelleme él, az Atya Szelleme,mindez egy emberi lényben. A sátán soha nem volt fia Istennek, ő egy bukott angyal. Mi pedig megváltott emberként – sokkal magasabb a poziciónk, mint egy angyalnak. Nekünk sok erőnk és hatalmunk van. Tudnunk kell, hogy kik vagyunk valójában. Jézus a kereszten megszerezte a gyógyulást a föld számára is és ezt igényelnünk kell. Eltökéltnek kell lennünk az ellenség munkájának erődítményeivel szemben.

Ki kell hírdetnünk városainkban, hogy ez a város az Úré. A városban levő lelkek az Úré – a föld itt az Úré.Szellemi eszközökkel kell ezt elérnünk. Dávid sátorát kell felállítanunk, ez a város az igazság városa lesz.

Te vagy a földön a legnagyobb erő, ha Krisztussal együtt mozdulsz. Azt szeretném, ha néhány démon vére ott lenne a kardomon! Nincs időnk amit elpazarolhatnánk vallásos játlkokra. Meg akarom ragadni azt amit az Úr nekem akar adni. Ha Isten üzenete megerősíttetik akkor jogunk van arra, hogy megragadjuk. Minden földi város felett van egy mennyei város, nekünk létre kell ezt imádkoznunk.
7.szint: Hogyan kell királyokhoz,politikai vezetőkhöz szólni?
Próféták, apostolok szólnak ilyen vezetőkhöz. Dániel, Zorobábel, Debóra, Illés,Elizeus, Dávid, Zakariás, Ezsdrás, Nehémiás - - bölcsességet,iránymutató dolgot és stratégiát adtak át.
Néha azonnali súlyos ítéletet kell szólni ; néha bátorítást; néha azonnali megtérésre kell szólítanunk őket. Ha korán mozdulunk, bolondot csinálhatunk magunkból.

Minden imát amit a kormányért mondunk azok nagyon fontosak. Kell a megfelelő kormányért imádkozni. Ezsdrás 6:13
Ha egy rossz befolyásos vezető van valahol akkor akár évtizedekre is feltartóztathatja Isten tervének megvalósulását. Isten szavával meghatározhatjuk, hogy ki legyen a megfelelő vezető.Néhány próféta engedetlensége miatt fel vannak tartóztatva dolgok.
Politikai hatóságokhoz kétféleképpen lehet szólni: - nyíltan vagy – az imaszobában

Ez a 7. szint amelyet a belső kamrában is gyakorolhatunk és az imakommandóval, vagy az imaközponttal. Ahhoz, hogy a nemzeti szintű nyugtalanságok megszünjenek – ezt kell a Dávid sátorában gyakorolnunk.

Politikai szereplők visszahúzódnak, ha szól az apostoli-prófétai szó és az ima. Imaközpontoknak kell működniük, ahol Isten tud adni kreatív gondolatokat,stratégiát.
József elmondta az isteni tervet a nemzet megmentéséről,bölcs szavakat.
8.szint: Hogyan szóljunk bírákhoz és azokhoz akik az igazságszolgáltatást meghatározzák?

Sokszor úgy alakítják manipulálják a törvényeket azért, hogy az ő akaratuk végbemenjen,de ezeknek nincs valóság alapja és nem az igazság forrásából származnak.

A 6.szinttől felfelé mindig valamilyen kapuval van dolgunk, amin keresztül az ellenség bejöhet. Szellemben is van a városnak fala és kapuja. Kell a városban egy szellemi központ, egy Dávid sátora, ahogy a szellemi városban is van. De a városnak kell,hogy legyen fala is ( Nehémiás ) Legyen városodnak szellemi fala, hogy ne legyen nyitott és védtelen, hogy az ellenség ne járjon ki és be. Mert a pásztorok falat építettek a gyülekezet köré ahelyett, hogy a város köré építettek volna ilyen szellemi falat. A kapu az lehet egy szellemi erődítmény, ami befolyást gyakorol arra a területre. De lehet egy ember is kapu., akin keresztül szennyes és törvénytelen dolgok jönnek be, fel kell őket ismernünk.
9.szint: Szólni szellemi vezetőkhöz.
Ezek a különböző felekezetek és a hamis vallások is. A vallási vezetők is fontos kapuk. Néhány vallási vezető akadályozza, hogy Isten királysága terjedjen a városban, az országban. A vallási vezetők sok emberre hatnak. Imáinkkal megszólíthatunk vallási vezetőket, jogi vezetőket, politikai vezetőket.
10.szint: Szólni Isten népéhez Szólni Izraelhez és az egyházhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése