2011. november 28., hétfő

Napi inspiráció: Használd a hatalmad


Márk 16:18

Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak. (Márk 16:18)

Ez a kép vagy azt jelenti számunkra, hogy természetfeletti védelemben részesülünk, ha kígyókat veszünk fel, vagy pedig Isten védelmének jelképe arra az esetre, ha az ördöggel találkozunk. Mivel a listán található további négy jel szó szerint értendő, a leginkább valószínű, hogy ez a rész kígyók fizikai jellegű felemelésére utal. Pál apostol ezt a természetfeletti védelmet tapasztalta meg a kígyók ellen, amikor Málta szigetén hajótörést szenvedett. (Apcsel 28:3-5.) Azonban ez az egyetlen feljegyezett példa erre a típusú védelemre az Újszövetségben.

A tanítványokról nincs feljegyzésünk, hogy kígyókat vettek volna fel abból a célból, hogy hívő mivoltukat bizonyítsák. Ez Isten kísértése lett volna. (Lukács 4:9-12.) Ez, illetve a halálos mérgek ivására vonatkozó rész ígéret arra, hogy ha véletlenül kígyót veszünk fel, vagy erre kényszerítenek bennünket Krisztus miatt, akkor hihetünk a természetfeletti védelemben.

Az az erő, amely ma a hívőkben munkálkodik, ugyanaz az erő, amely Krisztusban munkált a halottak közül való feltámadásakor. Minden, amit Krisztusban birtokolunk a Vele való egységünkből származik. Ebből az következik, hogy ami igaz Őrá, az igaz ránk is. Eljöttünk, hogy osztozzunk az Úr trónján. (Efézus 2:6), amely azt jelenti, hogy részesedünk a hatalmából, amit az Ő trónja reprezentál, és isteni erőt és hatalmat gyakorolunk ezen a földön.

Nincs egyetlen hely sem az Újszövetségben, amely azt mondaná nekünk, hogy kérjük meg Istent, hogy valamit tegyen az ördöggel. Ehelyett NEKED mondta Isten, hogy tégy valamit az ördöggel. Azért van így, mert Isten delegált, a részedre átadott hatalmával rendelkezel az ellenség munkái felett. A megértésed szemei világosodjanak meg az Ő hatalmas erejére, melyet a részedre átadott. (Efézus 1:18-19.) Ma, vedd fel a hatalmad az ördög felett és jár győzelemben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése