2012. július 27., péntek

A fiú és a cirkusz!


Készítette: Győzedelmes Gyülekezet
Az ezernyolcszázas évek végén egy kisfiú, aki egy eldugott vidéki településen élt, tizenkét éves volt, és még sohasem járt cirkuszban.

Képzelhetitek, milyen izgalom kerítette hatalmába, amikor egy napon az iskolában egy plakátot raktak ki, amin az állt, hogy a következő szombaton vándorcirkusz érkezik a közeli városkába. Szaladt haza az örömhírrel, és rögtön meg is kérdezte:

- Apa, elmehetek?
Bár a család szegény volt, az édesapa jól látta, milyen fontos ez a fiúnak.
- Ha előre elvégzed a szombati teendőidet, gondom lesz rá, hogy meglegyen a szükséges pénz - felelte.
Szombat reggelre mindent megcsinált a kisfiú, amit kellett, és a vasárnapi ünneplőjében állt indulásra készen a reggeliző asztalnál. Édesapja benyúlt overallja zsebébe, és előhúzott egy egydolláros bankjegyet - ennyi pénze még soha nem volt a kisfiúnak. Az apa figyelmeztette, hogy vigyázzon magára, majd útnak eresztette.
A városba menet a fiú olyan izgalomban volt, hogy szinte nem is érezte lába alatt a talajt. Amikor a falu szélére ért, azt látta, hogy ott sorakoznak az emberek az utcán, és átfurakodott a tömegen, hogy láthassa, mi történik. És láss csodát, a cirkuszi előadást megelőző parádé közeledett az utcán!
Ez a parádé volt a legnagyszerűbb dolog, amit a fiú valaha is látott. Ketrecbe zárt állatok vicsorogtak, ahogy elvonultak mellette, zenekarok verték a taktust és fújták a fényes kürtöket, törpék adtak elő mutatványokat, miközben zászlók és szalagok lobogtak a fejek fölött. Végül, amikor már minden elvonult előtte, lötyögő cipőjével, buggyos nadrágjával és élénk színekkel kipingált arcával a bohóc zárta a menetet. Amikor a kisfiú előtt haladt el, az benyúlt a zsebébe, és elővette féltve őrzött dollárját. Miután átadta a pénzt a bohócnak, megfordult, és hazament.
Mi történt? A kisfiú azt hitte, hogy látta a cirkuszt, holott csak a parádét látta.

Te megtapasztalod-e mindazt, amit Isten tartogat számodra? A keresztyén élet egy csodálatos kaland, egy izgalmas utazás. Sokan - a keresztyéneket is beleértve - megelégednek azzal, hogy a középszerűség szintjén lebegnek; beérik kevesebbel. Akarod-e azt a bővölködő életet, amelyet Jézus ígért? Akarod-e az életet a maga teljességében élni? Ha igen, tedd a mércét magasabbra! Ne tartsd túl alacsonyan a célkeresztet! Határozd el magad, hogy teljesen megragadod azt, amivé Isten teremtett téged. Add át magadat Krisztusnak, kövesd őt teljes szívedből, és engedd, hogy a Szentlélek munkálkodjon benned és általad. Hiszen még semmit sem láttál!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése