2012. július 30., hétfő

Minden egységnek


Autók ezreit lopják el minden évben Kaliforniában, 1981-ben azonban volt egy autólopás, amit minden újság a címlapon hozott, és ami vezető hír lett az esti híradóban is. A rendőrség minden egységet tájékoztatott, hogy minél előbb sikerüljön megtalálni a lopott autót, és kapcsolatba lépni a tolvajjal.

Miért volt akkora felhajtás e körül az autólopás körül?

A lopott autó tulajdonosa tájékoztatta a rendőrséget, hogy az anyósülésen volt egy doboz halálos méreggel átitatott keksz. A mérgezett kekszet patkány csalinak akarta használni a tulajdonos. A rendőrség tehát kétségbeesetten igyekezett megtalálni az autótolvajt - nem azért, hogy megbüntessék, hanem hogy megmentsék az életét. Attól féltek, hogy eszik a kekszből, és meghal.

Hasonlóképpen „üldöz" minket is mennyei Atyánk - nem azért, mert meg akar büntetni, hanem mert meg akar menteni. Lehet, hogy futsz Isten elől, mert - mint az az autótolvaj - bűnös vagy. Megszegted Isten törvényét. De lehet, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy Isten megmenteni próbál téged, nem kárhoztatni. Bűneidért a büntetést kifizette Jézus a kereszten, és Isten meg akar ajándékozni a szabadságoddal. Hagyd abba a menekülést, és add fel magad! Az életed forog kockán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése