2012. július 30., hétfő

KENNETH: Ne azt mondd ki, amit látsz!


Készítette: Győzedelmes Gyülekezet

Mind a halál, mind az élet a nyelv hatalmában van, és amiképpen ki-ki szeret azzal élni, úgy eszi annak gyümölcsét. – Példabeszédek 18:21

 A szavaink nagyon fontosak. Hívőként komolyan meg kell tanulnunk, hogy miként használjuk azokat. El kell kezdenünk úgy működtetni a szavainkat az életünkben, ahogy maga Isten teszi. A Biblia azt mondja, hogy Isten a szavai által „azokat, amelyek nincsenek, előszólítja, mint meglevőket” (Róma 4:17).

A legtöbbünknek a leghalványabb elképzelése sincs, hogyan tegyük ezt. Egész életünkben azt mondtuk ki, amit láttunk. A szavainkat állandóan arra használtuk, hogy a körülmények miatt sajnálkozzunk. Így már annak a gondolata is, hogy a nem létező dolgokat meglévőként szólítsuk elő, egy kissé bolondságnak tűnik.

”Úgy érted, azt kell mondanom, hogy meggyógyultam, pedig betegnek érzem magam? Azt kell mondanom, hogy bővölködöm, pedig nincs egy fillérem se? Ez hazugság!”
Nem, nem. Óriási különbség van a hazugság és a hit szava között. A hazugsággal az ember be akarja csapni a másikat, azt akarja, hogy olyat higgyen el, ami nem igaz. De ha hitben szólunk, akkor egyszerűen Isten Igéjével – nem pedig a körülményekkel – megegyező módon szólunk. Ilyenkor a szellemünkből szólunk, nem az elménkből.

Pál apostol azt mondta a 2 Korinthus 4:13-ban: „Mivel pedig a hitnek bennünk is ugyanaz a szelleme van, amint meg van írva: Hittem és azért szóltam; hiszünk mi is, és azért szólunk.”
Ez nagyon fontos. Olvasd el még egyszer ezt az igeverset. „Hittem és azért szóltam.”
Vannak, akik szólnak, de nincs mögötte hit, és ezért szellemi értelemben orra buknak. Valójában nem szólították a nem létezőket meglévőnek. A nem létezőket „bárcsak meglévőnek” szólították.

Ez két különböző dolog. Lehet, hogy ugyanazokat a szavakat használják. De ha csak vágyakoznak és reménykednek, a munka nem lesz elvégezve. Hinni kell!

Kezdd ma azzal, hogy a szavaidat és a szívedet összhangba hozod az Igével. Többé ne azt mondd, amit látsz, hanem Isten ígéreteit kezdd el szólni és el is hinni. Működtesd a szavak erejét az életedben.

Igei olvasmány:  Példabeszédek 15

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése