2011. szeptember 21., szerda

Építő gondolatok: Joseph Prince: Isten megigazítja az istentelent



4,5 Aki pedig nem fáradozik, hanem hisz abban, aki megigazítja az istentelent, annak a hite számít igazságnak. (Róma)

Isten azt akarja, hogy bátran menj Hozzá. Nem akarja, hogy félj Tőle, mert méltatlannak érezd magad a bűneid miatt. Azt akarja, hogy bátran menj Hozzá, tudva, hogy Fiának, Jézus Krisztusnak a halála és feltámadása az, ami megigazított és felminősít téged arra, hogy bátran elfogadj Tőle.

Ezzel a fajta bátorsággal rendelkezett a vérfolyásos asszony, aki megérintette Jézust (Márk 5:25-34).

Azzal, hogy Jézust megérintette megszegett egy ószövetségi törvényt, mely szerint mindenki, akinek bármiféle folyása van, tisztátalannak számít, és nem mutatkozhat nyilvánosan, egy rabbit pedig végképp nem érinthet meg (3 Mózes 15).

Az asszony azonban nem hagyta, hogy a törvény kárhoztassa. Elhitte, amit Jézusról hallott, és biztos volt benne, hogy Jézustól csak szeretetet és együttérzést fog kapni, és nem pedig kárhoztatást. Elhitte, hogy Jézus megigazítja és felminősíti arra, hogy megkapja a csodát, amire vágyott. Ezért bátran előrefurakodott a tömegben, hogy Jézust megérintse, Aki ezt mondta neki: „Lányom, a hited meggyógyított téged” (Márk 5:34).

Milyen hit gyógyította meg őt? A Róma 4:5 olyan hitről beszél, ami elhiszi, hogy Isten megigazítja az istentelent. Ha elhiszed, hogy Isten megigazítja az istentelent, akkor ez bátorságot fog adni ahhoz, hogy Istenhez menj, még akkor is, amikor tisztátalannak érzed magad, mert elszúrtad a dolgokat.

Amikor elbuksz, ne fuss el Istentől. Bátran fuss Hozzá, tudva, hogy Jézus Krisztus vére tett igazzá, nem pedig a saját jó cselekedeteid.

Lehet, hogy az ördög ezt fogja mondani: „Hogy gondolod ezt? Ugyan kinek képzeled magad?” Ne hallgass rá. Szedd össze magad és adj hálát Istennek Krisztus véréért és azért, hogy nincs ellened semmiféle kárhoztatás (Róma 8:1). Ha Isten megigazítja az istentelent, akkor mennyivel inkább téged, az Ő szeretett gyermekét!

Joseph Prince

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése