2011. szeptember 29., csütörtök

Napi inspiráció: Tanú légy ne bíró


És amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság és mi az ítélet. (János 16:8)

A Szent Szellem szolgálata a bűn megítélése. Nem a miénk. Mi egyszerűen csak tanúk vagyunk. A tanú nem bíró, vagy esküdtszék. A tanú egyszerűen arról beszél, amit tapasztalt, ennélfogva valaminek az igazságtartalmához szolgáltat bizonyítékot. Szavakban és tettekben arról az igazságról kell tanúskodnunk, hogy Jézus Krisztus bennünk él. Azután félreállunk, hogy a Szent Szellem folytathassa meggyőző tevékenységét.

Némely hívő buzgóságában túlmegy a tanú feladatkörén és megpróbálja maga meggyőzni az embereket. A Szent Szellem munkájának átvétele nem csak frusztrálja a tanúságtevőt, hanem számos embert Istentől is eltávolít. Az igazság az, hogy nagyon gyengén játsszuk a Szent Szellemet! Saját dolgunkhoz kellene ragaszkodnunk, és hagyni a Szent Szellemet, hogy végezze a maga dolgát.

Röviddel Jézus mennybemenetele előtt Ő azt mondta, hogy vesszük majd a Szent Szellemet, aki felhatalmaz bennünket arra, hogy tanúi legyünk, és azt is megjelölte, hogy hol kell tanúskodnunk. (Apcsel 1:8.) Jeruzsálemben kezdjük (ahol épp vagyunk), majd Júdea következik (a környékünk), azután Szamária (egyéb vallási és etnikai csoportok), és végül a föld végső részei (más országok). Ennek a tervnek van néhány gyakorlati oka. Jézus azt mondta, hogy a prófétát mindenhol tisztelik, kivéve a saját otthonában. (Máté 13:57.) Tipikusnak mondható módon a legnehezebb terület a tanúskodásra a család és a barátok. Úgy kezdeni, hogy a bennünket legjobban ismerőknek tanúskodunk alázatra vezet bennünket, és segít, hogy Istennek adjunk minden dicsőséget. Minden elutasítás lágyabbá tesz bennünket és tanúságtevésünket, azért, hogy hatékonyabbak és rugalmasabbak lehessünk, amikor a föld más népeihez megyünk.

Ma, légy tudatában annak, hogy felelősséggel bírsz abban, hogy az evangéliumot a Szent Szellem vezetése szerint osszad meg másokkal, de ezt követően bízzad a többit Rá. Ha tudod ezt, akkor minden nyomás lekerül rólad, és ha elutasítással találod szemben magad, akkor megérted, hogy nem téged, hanem Jézust utasították el. Fantasztikus napod lesz, mivel tudod, hogy megtetted az Úr akaratát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése