2013. február 20., szerda

A Gyógyítóról


Tegnap kaptam sms-ben:
„10 évi cukorbetegség. Abból 4 év inzulin. Most ennek vége. Évi néninek péntek óta nem kell inzulin, mert beindult a hasnyálmirigy működés. :)”

Rákérdeztem telefonon:
A négy év alatt naponta ötször szúrta magát inzulinnal. Most pénteken elment az orvoshoz, megmutatni magát. Az egészségügyi dolgozók megdöbbentek. Hogy lehet ez? Évi néni egy orvosról mesélt, aki meggyógyította. „Ki a maga orvosa – értetlenkedtek, és kicsit dühösek is voltak odabent – kihez jár maga?” Évi néni – a maga bűbájos mosolyával, kedves (és bátor) természetességével – elmondta, hogy az ő orvosa a mennyei Orvos, a feltámadt Jézus Krisztus. Megértették. Valami csöppeket írtak fel neki, három naponta kell csöppenteni, egy darabig, az inzulint elhagyhatja, és igazából nem nagyon tudtak neki mit mondani.
Valóban, amikor Jézus cselekszik, arra nem nagyon lehet mit mondani.

Még annyit hozzá, hogy Évi néni 77 éves. Az Úr az elmúlt időben meggyógyította egy autoimmun betegségből is, és akkor ugyanígy tett bizonyságot orvosainak – ugyanilyen csodálkozást kiváltva.
Az Úr Jézusnak úgy tűnik, nem számít az életkor. Ugye? Sokkal inkább a hit, és az Őhozzá ragaszkodó szeretet.

És még annyit hozzá, hogy Évi néni mélységes bűnbánattal jött az Úr Jézushoz néhány évvel ez előtt. Lánya vezette el a Megváltóhoz, aki korábban évtizedekig egyáltalán nem beszélt vele. De lánya is megtért, és utána eljött a bocsánatkérés és a megbocsátás ideje, és amit az Úr az egyik szívben elvégzett, elvégezte, és elvégzi a másik szívben is. Így ismerte meg az édesanya a Megváltót, miután lánya (szintén ötven éves kor körül) megtért, és megváltozott. A gyógyulás is így lépett be mindkettejük életébe.
„Aki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet…” (Zsolt 103,3.)

Jézus Krisztus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése