2013. február 18., hétfő

Dr-Kováts György: AZ IGAZSÁG KIRAGAD A HALÁLBÓL - 3.


Péld 11:4 Nem használ a vagyon a haragnak idején; az igazság pedig kiragad a halálból.

Ezt már az Ószövetségben is tudták – de az Újszövetségben bontakozott ki előtted teljességében.

A Krisztus Teste, az Egyház pontosan ennek az igazságnak az oszlopa és erőssége. (1Tim 3,16.) 

Azért van itt a földön, hogy az Isten Igazsága ne rejtethessen el senki elől. Ne lehessen visszatartani az embereket tőle. Soha, senki ne tagadhassa le az Isten igazságát. Legyen az világos, mindenki előtt.

Ha az Egyház betölti küldetését – Isten emberei úgy járnak, ahogy az Úr elhívta őket, és amire az Úr elhívta őket – akkor, mint oszlop, tartják az emberek előtt az Isten Igazságát. Életükkel, viselkedésükkel (hozzáállásukkal, szavaikkal, döntéseikkel, kapcsolataikkal, hűségükkel, megbízhatóságukkal, szeretetükkel, irgalmasságukkal) bemutatják azt, és amikor minden összefog is ellenük, mégis az Isten igazsága bontakozik ki általuk. (Mt 5,16. Fil 2,14-16.)

Ilyen volt a kommunizmus ideje alatt. Még vallatóik is elhűltek, látva bátorságukat, érezve szeretetüket. 

Kivégzőik is megtérnek – nem csak Saulus 2000 évvel ez előtt, hanem az észak-koreai hadsereg katonái és a szélsőséges muszlim kivégzőosztagok tagjai. Még a terrorista fogvatartók is – hivatalos emberek, szomszédok, börtönőrök, mindenki, aki találkozik az Igazsággal az Egyház által. Ez az Igazság oszlopa és erőssége – a te életedben.

Erősség – ameddig itt az Egyház (ha betölti küldetését), nem lehet kicsavarni, deformálni az igazságot. Jöhetnek gonosz videók, hamis filmek, könyvek, eszmerendszerek – az Egyház az igazság oszlopa és erőssége – lelepleződnek. A szeretet és az igazság hatalma működő hatalom. Itt és most, ezen a földön. Ennek az internet, a mobil telefonok világa, a műholdas rendszerek, tévé és rádió közvetítések mind, mind eszközei, és csatornái. Az Úr végzi csodálatos munkáját – az Igazság előretörését. Az ördög minden ellenállása ellenére. És az Úr a győztes. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése