2013. február 16., szombat

Dr-Kováts György: ÉLET AZ ÖRÖKSÉGGEL - 14.


Róm 8:32 Aki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem Őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna Vele együtt mindent minékünk?

A „hiba a készülékben van” – vagyis nem az Ő részén merül fel. Ő nem tehetetlen Isten. Nem jön zavarba attól, ha egyszerre egyidejűleg százmillió kérést hall meg. Van egy olyan „rendszere”, ami „kielégíthet egyidejűleg” még ennél sokkal több megkeresést is. Ö Mindenható. Figyelme mindenre kiterjed. Mindentudó – ahogy mondták korábban, a középkortól kezdve. Mindenütt jelenvaló, és Örökkévaló – vagyis átlátja a múltat, a jelent és a jövőt.

Csak azt ne mondd, hogy ettől most minden előre meg van határozva, és fatalista gondolkodásmódot kellene kifejlesztened, amiből persze az következne, hogy hiába imádkozol, hiába akarsz bármit is tenni, „az Ő akaratának kicsoda áll ellene”, „úgyis az lesz, amit Ő kitalált”, és „a világban lévő sok szenvedés mind arról beszél, hogy itt igazságtalanság, vagy éppen gonoszság uralkodik”. Már megint beindult az „ideológia”. Isten nem ilyen.
                                                 
                                                        Ő MÁS.

Lehet, hogy mindent tud. Lehet, hogy mindenható. Lehet, hogy mindenütt jelenvaló, de NEM Ő a gonoszság okozója. Ez a hatalmas összefüggésrendszer, ami körülvesz téged ma, itt a világon, jelenleg egy trónbitorló karmában van. Egy nagy manipulátoréban, aki a maga képére kezdte ezt átformálni évezredekkel ezelőtt, és ebben partnere lett az egész emberiség. A Mindenható, és Cselekvő Isten, a maga bölcsességében és lényének megfelelően, teljes szelídségében, ebből a hatalmas „kulimászból” halássza ki az embereket, akiket megváltott, és most országába hív át. Azért, hogy őket megmentse, megajándékozza új élettel, és boldogsággal. Azért, hogy Vele közösségben éljenek. Azért, hogy Őt Urukként elfogadják, és Hozzá szegődjenek, mint fiai. Azért, hogy megáldhassa őket, és életüket kibontakozáshoz segíthesse. Azért, hogy boldognak lássa őket, családjukkal együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése