2013. február 14., csütörtök

Dr Kováts György: Mit segít az imádság az Ige közelsége érdekében? Abban, hogy megértsd, amit az Úr akar mondani neked – ma?


Nem tudom a folyamatot leírni, és nem tudom elmondani, mi lehet a háttérben. Egyet tudok. Ha imádkozol, és ha erre MINŐSÉGI időt adsz, és ELEGENDŐ időt töltesz az Úr előtt, akkor valahogy kinyílik. Másként érted meg. Nem az „eddigi” jelentést mondod, amire mindenki bólint, hanem valami kapu megnyílik, és megszólal az Úr az Igén keresztül. Igaz minden, amit eddig is megértettél. „Teológiailag helyes”, de, ha csak azt veszed ki belőle, valahogy szegény marad az üzenet.

Azt, ami MA KELL, az Úr úgy adja oda, hogy:
a./ szereted az Igét, keresed az Urat, az Igében, mit akar mondani
b./ szereted az Urat, keresed Őt imádságban, és akarod, hogy az Ő akarata LEGYEN MEG. Akarod, igényled, az Ő dicsőségét keresed, minden áron azt akarod, hogy AZ legyen meg, AZ történjen meg, és ne csak annyi, amennyire te emberileg képes vagy. A mennyet akarod. A mennyeit. (Ezért vagy ott Őelőtte, és nem méred az időt, hanem adod – nem veszteségnek tekinted, hanem várod, és kincsnek látod. Még, ha csönd van is – látszólag – az Úr oldalán, te keresed Őt. Annyit, amennyit csak lehet. Mert akarod Őt. És amit Ő akar.)

A mai igeolvasásból: Jn 6,29.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése