2013. február 18., hétfő

A szûztõl születés igazsága


Íme, a szûz... fiút szül..." (Máté 1:23)

A menny ezekkel a szavakkal hirdette meg Jézus születését: »Íme, a szûz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek« - ami azt jelenti: Velünk az Isten" (Máté 1:23).

Nem ironikus, hogy az elsõ emberek, akik megkérdõjelezték a szûztõl születés csodáját, vallási vezetõk voltak? A farizeusok ezt mondták Jézusnak: ...Mi nem paráznaságból születtünk..." (János 8:41). Célzásuk egyértelmû és kegyetlen volt. Végtére is Jézus nem tudott rámutatni Józsefre, és ezt mondani: õ az apám". Értsd meg ezt: Jézusnak embernek kellett lennie, hogy meghalhasson, és Istennek kellett lennie, hogy üdvözíthessen.

Te egy földi apa gyermeke vagy, ezért bûnben születtél. Jézus azonban a mennyei Atya gyermeke, ezért megtörte a bûn átöröklését, mielõtt még megszületett.

Az Ószövetségben az áldozati báránynak hibátlannak kellett lennie, minden fogyatkozás (születési rendellenesség) és folt (út közben szerzett sérülés) nélkül. Mivel Jézus nem örökölt és nem is követett el bûnt, ezért lehetett Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bûneit" (János 1:29 Károli).

A szûztõl születés igaz, mert: a) az Úr angyala jelentette ki (Máté 1:20); b) Mária võlegénye elfogadta (Máté 1:24); c) Erzsébet, Mária rokona, isteni kijelentés által felfogta (Lukács 1:41-42); d) a történetet egy nagy tiszteletben álló orvos írta meg, aki ismert minden érintett szereplõt: miután eleitõl kezdve mindennek pontosan utánajártam, sorjában megírjam azokat neked... hogy azokról a dolgokról, amelyekrõl tanítást kaptál, megtudd a kétségtelen valóságot" (Lukács 1:3-4).

www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése