2013. február 21., csütörtök

Dr. Kováts György: ÉLET AZ ÖRÖKSÉGGEL - 7.


Róm 8:32 Aki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem Őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne AJÁNDÉKOZNA Vele együtt mindent minékünk?

A mi Istenünk nem azért gyűjti be magához a fiakat, hogy utána nyomorgassa őket. Akármilyen legyen is a helyzet a világon, bármit szerkesszen is össze az ördög, bármilyen nyomorúságot hozzon is rá az emberiségre, vagy egy-egy ország lakóira, nem ember az Isten, hogy hazudjon. Ő szeret, és ellát. Ő a gondoskodás Istene. Szabadító, megtartó, megsegítő, felemelő, kiemelő, gyámolító, pártfogó, szerető Isten. 

Az ördög állítja be Istent rosszakaratúnak. Az ördög mondja, hogy kegyetlen.
A mi Istenünk Ábrahámtól nem vette el a fiát. Ellenkezőleg. Ő ajándékozta oda neki. Ő hívta el hitre Ábrahámot, Ő akarta, hogy Izsák megszülessen. Ő adta az ajándékot. És amikor elkérte – nem vette el! Ábrahám odaadta Neki. Nem tartotta vissza, mert az Ura volt a mindene, és nem a fia, de az Élő és Megtartó Isten (JHWH Jireh) NEM VETTE EL őt. Az ördög veszi el azt, amit Isten neked odaad. Az ördög a tolvaj. Csak Istenre keni. Istent vádolja. (1Móz 22. Ján 10,10.)

Akármit magyarázott is neked az ördög Vele kapcsolatban, akármilyen korábbi vallásos tanítás idején, üres, megtéretlen, vagy hitetlen teológiák alapján, amik mint a kígyó, az ajtó résén át is becsúsztak igehirdetésekbe, lelki tanácsokba, vagy „keresztény közvélekedésekbe”, okoskodásokba – a mi Istenünk MÁS.
Nem ilyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése