2011. augusztus 28., vasárnap

Építő gondolatok: Joseph Prince: Jézus lénye minden részében csodálatos



2,1 Ha valaki ételáldozatot akar bemutatni az Úrnak, finomliszt legyen az áldozata… (3 Mózes)


Nagyon tetszik nekem ez a jelkép, ami Jézust finomliszthez hasonlítja. Ahhoz, hogy finomlisztet kapjunk, össze kell törni a búzaszemeket, majd többször át kell szitálni a lisztet. Nem emlékeztet ez minket Jézus értünk viselt szenvedéseire és áldoztára?


Mint ahogy a finomlisztben nem lehet semmiféle durva anyag, úgy Jézusban sincs semmiféle szeplő. Őbenne minden a tökéletes arányban van meg. Amíg itt élt a földön, minden szava, minden gondolata, minden cselekedete tökéletes volt. Kedves volt, de nem engedékeny. Határozott volt, de nem erőszakos. Ő olyan, mint az acél és a bársony, gyöngéd de egyúttal fenséges. Mint egy tökéletes gyémánt, melyet bármelyik oldaláról nézünk, hibátlan, gyönyörű és ragyogó. Jézus lénye minden részében csodálatos, és nincs Hozzá fogható!


Na és mi van a Biblia nagy alakjaival, mint például Mózes, Ábrahám, Péter, János és Pál?


Mózes, akit a Biblia a föld legalázatosabb emberének hív (4 Mózes 12:3), egyszer annyira feldühödött a népre, hogy kétszer ütött rá a sziklára, amire csak egyszer szabadott volna (4 Mózes 20:1-12). Ezúttal kijött a sodrából.


Ábrahám, akit a hit atyjának nevezünk (Zsidók 11:8-10), azt hazudta a fáraónak, aki megkívánta a feleségét, hogy a húga. Veszélybe sodorta feleségét, csak azért, hogy a saját bőrét mentse (1 Mózes 20:1-18).


Péter, aki Jézus buzgó követője volt, háromszor tagadta meg Őt (Máté 26:33-34). János, a szeretett tanítvány, aki Jézus kebelére hajtotta fejét, kész lett volna tüzet hívni az égből, hogy elpusztítsa a samáriabelieket, akik elutasították Jézust (Lukács 9:52-54).


Még Pál is - a kegyelem apostola, aki missziós útjaival kitaposta az ösvényt a későbbi misszionáriusok számára – elment Jeruzsálembe, amikor pedig a Szent Szellem Agabosz prófétán és több más tanítványon keresztül üzente, hogy ne menjen (Apostolok cselekedetei 21:4, 10-11).


Közülünk még a legjobbak is követnek el hibákat. Az Egyetlen, aki hibátlan, tökéletes és lényének minden részében csodálatos, az Jézus. És mivel Ő sohasem hibázik, Hozzá fordulhatsz. Ő sohasem fog csalódást okozni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése