2011. augusztus 24., szerda

Ige: Az alapra építésről



Így hirdeti az Igét az apostol: „Az Istentől nekem adott kegyelem szerint, mint bölcs [gondos] építőmester, alapot [fundamentumot] vetettem, de más épít rá. Vigyázzon azonban mindenki [Kiki azonban nézze meg; folyton ügyeljen arra], hogyan [mimódon] épít rá. Mert más alapot [fundamentumot] senki sem vethet a meglevőn kívül, [a lerakott alapon kívül, amely egyszer vettetett] amely a Jézus Krisztus” (1 Kor. 3,10-11)


Aki: „Titeket is, kik azelőtt idegenek ellenséges gondolkozásúak (érzületűek) voltatok gonosz tetteitekben gyönyörködő értelmetek miatt, most mégis megbékéltetett, és nektek is megszerezte a kiengesztelődést. Az Ő emberi [halandó] (hús)testében a halál által [árán], hogy mint szenteket, tisztákat [hibátlanokat; kifogástalanokat; szeplőteleneket] és feddhetetleneket [vádtól menteseket] állasson titeket Őmaga [az Ő színe] elé” (Kol. 1,21-22)


„Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tovahány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygés ravaszságához való csalárdság által” (Eféz. 4,14)


Hanem, hogy: „Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes” (Mt. 5,48)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése