2011. augusztus 26., péntek

Építő gondolatok : Ne aggódj,hanem cselekedd az Igét



6,33 Keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. (Máté)


Isten nem akarja, hogy reggel az legyen az első dolgunk, hogy megragadjuk az újságot és végigolvassuk az összes rossz hírt, ami a világban történt. Tudja, ha ezt tesszük, akkor a szívünk tele lesz aggódással és félelemmel. Ha állandóan az újságokat, magazinokat, gazdasági elemzéseket, orvosi folyóiratokat bújjuk, mindenféle filmeket nézünk, vagy egyfolytában a neten lógunk, akkor ezek lesznek a lelkünk „táplálékai” Isten Igéje helyett.


Ne értsetek félre, nem vagyok ellene ezeknek a dolgoknak. De ha csak ezekkel a dolgokkal tömjük magunkat, amelyek amúgy sem képesek megelégíteni minket, akkor ne csodálkozzunk, hogy telve leszünk aggodalommal és félelemmel.


Jézus nem akarja, hogy aggódjunk az élet dolgai miatt – hogy, mit eszünk, mit iszunk, mit veszünk fel – mert ezek miatt a dolgok miatt aggódnak a pogányok és ezek után a dolgok után futkosnak az életben. Azt mondja, hogy a mi Mennyei Atyánk jól tudja, hogy mindezekre szükségünk van (Máté 6:31-32).


Ezért ígérte meg nekünk, hogy ha először Isten királyságát és az Ő igazságát keressük, akkor mindazok a dolgok, amiket a világ hajkurász, ráadásul megadatnak nekünk. Ráadásul – ez azt jelenti, hogy bőven!


Ne az újságot ragadjuk meg először, hogy aztán mindjárt meg is osszuk a rossz híreket a barátainkkal, hanem a Bibliánkat, és olvassuk el a jó híreket, amiket Isten az adott napra készített ki számunkra. Keressük először Isten országát és az Ő igazságát, és ráadásként megkapunk mindent.
Joseph Prince


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése