2011. augusztus 24., szerda

Kenneth Copeland: A hagyomány gyilkos



És erőtlenné tettétek az Isten parancsolatját a ti hagyományaitok által. (Máté 15,6)
Rák. Szívbaj. Szklerózis multiplex. Amikor gyilkos betegségekre gondolunk, ezek jutnak az eszünkbe. De az igazság az, hogy egy sokkal veszélyesebb gyilkos van szabadjára engedve a Gyülekezetben manapság, amely több életet tett tönkre, mint gondolnánk. Hagyomány a neve. A hagyományok megfosztják a hívőket a gyógyulástól. Ellopják az erőt Isten ígéreteiből. Itt van három hagyomány, amelyektől jobban teszed, ha tartózkodsz:


1. hagyomány: a gyógyulás nem mindig Isten akarata.
Isten akarata az, hogy meggyógyítson téged! Ezt mondja az Igéjében. Ha nem hiszed ezt, akkor nem tudsz hittel imádkozni, hogy megkapod a gyógyulást. Olyan vagy, mint a farmer, aki a verandán ülve azt mondja: "Hiszek az aratásban, de idén nem fogok magot vetni. Csak hiszek, és ha ez Isten akarata, akkor előjön a termés." Ez a farmer soha nem fog eljutni az aratásig. A hit a gyógyulás magja - ha nem veted el, nem fog növekedni. Ha a következő szavakat használod, amikor imádkozol: "ha ez a Te akaratod" - akkor nem fogsz gyógyulást aratni. Nem szabad kételkedned abban, hogy a gyógyulás mindig Isten akarata a számodra.


2. hagyomány: a gyógyulások kora elmúlt. Ma már nincsenek csodák. De Isten Igéje bebizonyítja, hogy ez nem igaz. A 2Mózes 15,26-ban Isten azt mondja: "Én vagyok az Úr, a te gyógyítód." Isten azt is mondja, hogy Ő nem változik (Malakiás 3,6). Az idők kezdete óta nem változott. Ahhoz, hogy a gyógyulás kora elmúljon, Istennek kell elmúlnia. És Ő nem fog!


3. A harmadik veszélyes hagyomány a következő: "Istent dicsőíti az, ha a keresztények betegek." Ez a hagyomány teljesen megsérti Isten Igéjét. A Biblia szerint az emberek akkor adtak dicsőséget Istennek, amikor látták a bénát járni, és a vakot látni. Istent a gyógyulás dicsőíti meg - nem a fájdalmad!


A világ kiutat keres a betegségből, nem pedig odavezető utat. Törjük meg ezeket a hagyományokat, és szabadítsuk meg a fájdalmaktól szenvedő világot a legveszélyesebb gyilkostól!


Igei olvasmány: Márk 2,1-12
Kenneth Copeland


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése