2011. augusztus 31., szerda

Napi inspiráció: A megigazulás ajándéka



Lukács 18:9-14


Némely elbizakodott embernek, aki igaznak tartotta magát, a többieket pedig lenézte, ezt a példázatot mondta.
(Lukács 18:9)


Az önigazult emberek gyakran lenézik a többieket. Jóérzéssel nem hasonlíthatják önmagukat Jézushoz, ezért aztán az önmagukba vetett bizalmuk fenntartása végett, más esendő emberekhez hasonlítják magukat. Ez olyan kritikus hozzáálláshoz vezet, amely azáltal magasztalja fel magát, hogy másokkal lekezelően bánik.


Senki sem lehet megigazult Isten szemében saját megigazultságán keresztül. Cselekedeteink előnyösek lehetnek a többi emberrel való kapcsolatainkban, és sátánt megakadályozzák abban, hogy ellenünk alkalmat vegyen, de nem tesznek igazzá bennünket Isten szemében. Megigazultságunkat Tőle való ajándékként kell elfogadnunk, mely teljes mértékben arra a hitre épül, amit Jézus tett értünk. Ezt az igazságot szemlélteti a fenti példázat.


A legtöbb ember nincs tudatában annak, hogy kétféle megigazultság van, de csupán egy az, amely Isten számára elfogadható. Létezik a saját megigazultságunk, amely saját magunk teljesítményén áll, és létezik Isten megigazultsága, amely Jézus teljesítményén áll.


Isten megigazultsága nem valami, amit saját magad teszel, hanem olyasmi, amit ajándékként fogadsz el, amikor hitedet Jézus Krisztusba veted. Abban a pillanatban, amikor elhiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból és azt mondod, “Jézus, Te vagy az én Uram,” a Szent Szellem átváltoztatja a szellemed és megigazulttá tesz – éppoly igazzá, amilyen Jézus! Bátran ünnepeld megigazultságod Isten előtt a mai napon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése